Comment détecte-t-on l'exposition à l'acrylamide ?
L'exposition peut être évaluée par des tests biologiques mesurant l'acrylamide dans l'urine.
AcrylamideExposition professionnelle
#2
Quels tests sont utilisés pour évaluer les effets de l'acrylamide ?
Des tests sanguins et urinaires peuvent évaluer les niveaux d'acrylamide et ses métabolites.
AcrylamideTests de laboratoire
#3
Y a-t-il des symptômes spécifiques à l'intoxication par l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des troubles neurologiques, mais ils ne sont pas spécifiques.
AcrylamideIntoxication
#4
Comment évaluer les risques liés à l'acrylamide ?
L'évaluation des risques se fait par des études épidémiologiques et des analyses toxicologiques.
AcrylamideÉpidémiologie
#5
Quels professionnels peuvent diagnostiquer l'exposition à l'acrylamide ?
Les médecins spécialisés en médecine du travail et en toxicologie peuvent diagnostiquer l'exposition.
Médecine du travailToxicologie
Symptômes
5
#1
Quels sont les symptômes d'une exposition aiguë à l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des maux de tête, des nausées et des troubles neurologiques.
AcrylamideSymptômes
#2
L'acrylamide cause-t-il des effets à long terme ?
Une exposition prolongée peut entraîner des neuropathies et des effets cancérogènes.
AcrylamideNeuropathie
#3
Y a-t-il des signes de toxicité chronique ?
Des signes de toxicité chronique incluent des troubles moteurs et des problèmes cognitifs.
AcrylamideToxicité chronique
#4
Les symptômes varient-ils selon l'exposition ?
Oui, les symptômes dépendent de la durée et du niveau d'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideExposition
#5
L'acrylamide affecte-t-il le système nerveux ?
Oui, l'acrylamide peut causer des dommages au système nerveux central et périphérique.
AcrylamideSystème nerveux
Prévention
5
#1
Comment réduire l'exposition à l'acrylamide dans l'alimentation ?
Évitez de cuire les aliments à haute température et privilégiez les méthodes de cuisson douces.
AcrylamidePrévention
#2
Quels aliments contiennent le plus d'acrylamide ?
Les aliments frits, grillés ou cuits au four, comme les pommes de terre, contiennent souvent de l'acrylamide.
AcrylamideAlimentation
#3
Les réglementations alimentaires limitent-elles l'acrylamide ?
Oui, plusieurs pays ont mis en place des réglementations pour limiter l'acrylamide dans les aliments.
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#4
Les entreprises alimentaires doivent-elles surveiller l'acrylamide ?
Oui, les entreprises doivent surveiller et réduire les niveaux d'acrylamide dans leurs produits.
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#5
Y a-t-il des recommandations pour les consommateurs ?
Les consommateurs sont conseillés de diversifier leur alimentation et de limiter les aliments frits.
AcrylamideConsommation
Traitements
5
#1
Quel traitement existe pour l'intoxication par l'acrylamide ?
Il n'existe pas de traitement spécifique, mais des soins symptomatiques peuvent être fournis.
AcrylamideTraitement
#2
Comment gérer les symptômes neurologiques liés à l'acrylamide ?
La gestion peut inclure des thérapies physiques et des médicaments pour soulager les symptômes.
AcrylamideNeurologie
#3
Des antidotes existent-ils pour l'acrylamide ?
Il n'existe pas d'antidote spécifique pour l'acrylamide, le traitement est symptomatique.
AcrylamideAntidotes
#4
Les patients doivent-ils être hospitalisés ?
L'hospitalisation dépend de la gravité des symptômes et de l'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideHospitalisation
#5
Quels spécialistes peuvent traiter les effets de l'acrylamide ?
Les neurologues et les toxicologues sont souvent impliqués dans le traitement des effets de l'acrylamide.
AcrylamideToxicologie
Complications
5
#1
Quelles sont les complications possibles de l'exposition à l'acrylamide ?
Les complications incluent des troubles neurologiques, des cancers et des problèmes de reproduction.
AcrylamideComplications
#2
L'acrylamide peut-il causer des cancers ?
Oui, l'acrylamide est classé comme cancérogène potentiel par certaines agences de santé.
AcrylamideCancer
#3
Y a-t-il des effets sur la reproduction liés à l'acrylamide ?
Des études suggèrent que l'acrylamide peut affecter la fertilité et le développement fœtal.
AcrylamideReproduction
#4
Les effets de l'acrylamide sont-ils réversibles ?
Certains effets peuvent être réversibles, mais d'autres, comme les dommages nerveux, peuvent être permanents.
AcrylamideEffets réversibles
#5
Comment surveiller les complications liées à l'acrylamide ?
La surveillance se fait par des examens médicaux réguliers et des évaluations neurologiques.
AcrylamideSurveillance médicale
Facteurs de risque
5
#1
Qui est le plus à risque d'exposition à l'acrylamide ?
Les travailleurs dans l'industrie chimique et alimentaire sont les plus à risque d'exposition.
AcrylamideFacteurs de risque
#2
Les fumeurs sont-ils plus exposés à l'acrylamide ?
Oui, le tabagisme augmente l'exposition à l'acrylamide en raison de sa présence dans la fumée.
AcrylamideTabagisme
#3
Les personnes âgées sont-elles plus vulnérables ?
Oui, les personnes âgées peuvent être plus vulnérables aux effets de l'acrylamide en raison de la santé générale.
AcrylamidePersonnes âgées
#4
Y a-t-il des prédispositions génétiques à l'acrylamide ?
Certaines variations génétiques peuvent influencer la métabolisation de l'acrylamide, augmentant le risque.
AcrylamidePrédispositions génétiques
#5
Les habitudes alimentaires influencent-elles le risque d'acrylamide ?
Oui, une alimentation riche en aliments frits et grillés augmente le risque d'exposition à l'acrylamide.
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Institute of Hygiene and Epidemiology, First Faculty of Medicine, Charles University and General University Hospital in Prague, Prague, Czech Republic.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Center for Fruit and Vegetable Processing, Key Laboratory of Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, Beijing Key Laboratory for Food Non-thermal Processing, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
Department of Nutrition and the Nutritive Value of Food, National Institute of Public Health-NIH-National Research Institute, Chocimska 24, 00-791 Warsaw, Poland.
Department of Dietetics and Food Studies, Faculty of Science and Technology, Jan Dlugosz University in Czestochowa, Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, Poland.
While fluctuations in healthy brain temperature have been investigated over time periods of weeks to months, dynamics over shorter time periods are less clear....
To identify physiological fluctuations in brain temperature in healthy volunteers over time scales of approximately 1 hour....
Prospective....
A total of 30 healthy volunteers (15 female; 26 ± 4 years old)....
3 T; T1-weighted magnetization-prepared rapid gradient-echo (MPRAGE) and semi-localized by adiabatic selective refocusing (sLASER) single-voxel spectroscopy....
Brain temperature was calculated from the chemical shift difference between N-acetylaspartate and water. To evaluate within-scan repeatability of brain temperature and the brain-body temperature diffe...
A hierarchical linear mixed model was used to calculate within-scan and between-scan correlations (R...
A significant difference in brain temperature was observed between scans (-0.4 °C) but body temperature was stable (P = .59). Brain temperature (37.9 ± 0.7 °C) was higher than body temperature (36.5 ±...
Significant changes in brain temperature over time scales of ~1 hour were observed. High short-term repeatability suggests temperature changes appear to be due to physiology rather than measurement er...
2 TECHNICAL EFFICACY: Stage 1....
When the ambient temperature, in which a person is situated, fluctuates, the body's surface temperature will alter proportionally. However, the body's core temperature will remain relatively steady. C...
Plan an experiment to measure temperature over a thousand times in order to get the corresponding data for human forehead, axillary, and oral temperatures at varying ambient temperatures (14-32 °C). U...
A total of 1080 tests measuring body temperature were conducted on healthy adults. The average axillary temperature was (36.7 ± 0.41) °C, the average oral temperature was (36.7 ± 0.33) °C, and the ave...
The changes in ambient temperature have a substantial impact on the temperature of the forehead. There are significant differences between the forehead and axillary temperatures, as well as the forehe...
It remains uncertain if body temperature (BT) is a useful prognostic indicator in coronavirus disease 2019 (COVID-19). We investigated the relationship between BT and mortality in COVID-19 patients. W...
Continuous body temperature is a rich source of information on hormonal status, biological rhythms, and metabolism, all of which undergo stereotyped change across adolescence. Due to the direct action...
To assess how biomarkers indicating central nervous system insult (neurobiomarkers) vary in peripheral blood with exertional-heat stress from prolonged endurance exercise....
Observational study of changes in neuron specific enolase (NSE), S100 calcium-binding protein B (S100β), Glial Fibrillary Acid Protein (GFAP) and Ubiquitin carboxyl-terminal hydrolase isozyme L1 (UCHL...
In 38 marathoners with in-race core temperature (Tc) monitoring, exposure (High, Intermediate or Low) was classified by cumulative hyperthermia - calculated as area under curve of Time × Tc > 38 °C - ...
Finishing in 236 ± 40 min, runners showed stable GFAP and UCH-L1 across the marathon and next-day. Significant (P < 0.05) increases from baseline were shown post-marathon and at 24 h for S100β (8.52 [...
Successful marathon performance did not associate with evidence for substantial neuronal insult. To account for variation in neurobiomarkers with prolonged endurance exercise, factors additional to hy...
Suppressing the elevation in core body temperature is an important factor in preventing heatstroke. However, there is still no non-invasive method to sense core body temperature. This study proposed a...
Passive body heating before sleep is well known to lead to improved sleep. However, the effects of the degree of change in body temperature by bathing on sleep quality are unclear. The present study a...
Twenty-three healthy males and females in their 20 s to 50 s bathed in their homes 1.5-2 h before bedtime under three bathing conditions: showering only; short bathing in a bathtub; and long bathing i...
Sublingual temperature just after bathing was significantly higher with long bathing than with other conditions, and the fall in sublingual temperature from after bathing to before sleep was significa...
In conclusion, bathing conditions that produce a 0.9 °C increase in sublingual temperature appear effective for falling asleep and sleep quality, because core temperature shows a greater drop to befor...
Body temperature serves as the principal factor in thermal perception determination. Current thermal comfort researches mainly focused on skin temperature, while other kinds of body temperatures were ...
To explore the influence of irrigating fluid at different temperatures on patients' body temperature and local inflammatory mediators during spinal endoscopy....
110 cases of intervertebral foramen surgery in our hospital from January 2019 to October 2021 were randomly divided into control group and observation group. Operations of both groups were performed b...
After 30 min of operation, overall temperature of the control group dropped significantly, and 50 cases (90.9%) had hypothermia, P < 0.05. There was no significant difference in preoperative VAS score...
Isothermal flushing solution can reduce the incidence of hypothermia and effectively alleviate local inflammatory reaction....
Hot pack application is used to reduce pain and muscle stiffness at the treated site. However, the effects of hot pack application on the whole body have not been clarified. We investigated the relati...
We recruited 17 healthy men (age, 22.0 ± 3.3 years) who participated in the study on five different days and applied "dry" hot packs at four different sites (the most frequently used sites): right sho...
Skin temperature increased significantly at and near the hot pack application site, but this finding showed no relationship with body composition indices. The warmability distal to the application sit...
Hot pack usage alone did not increase the deep-body temperature and only increased the temperature around the application area. Moreover, higher body water content may allow for easier dissipation of ...