Comment détecte-t-on l'exposition à l'acrylamide ?
L'exposition peut être évaluée par des tests biologiques mesurant l'acrylamide dans l'urine.
AcrylamideExposition professionnelle
#2
Quels tests sont utilisés pour évaluer les effets de l'acrylamide ?
Des tests sanguins et urinaires peuvent évaluer les niveaux d'acrylamide et ses métabolites.
AcrylamideTests de laboratoire
#3
Y a-t-il des symptômes spécifiques à l'intoxication par l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des troubles neurologiques, mais ils ne sont pas spécifiques.
AcrylamideIntoxication
#4
Comment évaluer les risques liés à l'acrylamide ?
L'évaluation des risques se fait par des études épidémiologiques et des analyses toxicologiques.
AcrylamideÉpidémiologie
#5
Quels professionnels peuvent diagnostiquer l'exposition à l'acrylamide ?
Les médecins spécialisés en médecine du travail et en toxicologie peuvent diagnostiquer l'exposition.
Médecine du travailToxicologie
Symptômes
5
#1
Quels sont les symptômes d'une exposition aiguë à l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des maux de tête, des nausées et des troubles neurologiques.
AcrylamideSymptômes
#2
L'acrylamide cause-t-il des effets à long terme ?
Une exposition prolongée peut entraîner des neuropathies et des effets cancérogènes.
AcrylamideNeuropathie
#3
Y a-t-il des signes de toxicité chronique ?
Des signes de toxicité chronique incluent des troubles moteurs et des problèmes cognitifs.
AcrylamideToxicité chronique
#4
Les symptômes varient-ils selon l'exposition ?
Oui, les symptômes dépendent de la durée et du niveau d'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideExposition
#5
L'acrylamide affecte-t-il le système nerveux ?
Oui, l'acrylamide peut causer des dommages au système nerveux central et périphérique.
AcrylamideSystème nerveux
Prévention
5
#1
Comment réduire l'exposition à l'acrylamide dans l'alimentation ?
Évitez de cuire les aliments à haute température et privilégiez les méthodes de cuisson douces.
AcrylamidePrévention
#2
Quels aliments contiennent le plus d'acrylamide ?
Les aliments frits, grillés ou cuits au four, comme les pommes de terre, contiennent souvent de l'acrylamide.
AcrylamideAlimentation
#3
Les réglementations alimentaires limitent-elles l'acrylamide ?
Oui, plusieurs pays ont mis en place des réglementations pour limiter l'acrylamide dans les aliments.
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#4
Les entreprises alimentaires doivent-elles surveiller l'acrylamide ?
Oui, les entreprises doivent surveiller et réduire les niveaux d'acrylamide dans leurs produits.
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#5
Y a-t-il des recommandations pour les consommateurs ?
Les consommateurs sont conseillés de diversifier leur alimentation et de limiter les aliments frits.
AcrylamideConsommation
Traitements
5
#1
Quel traitement existe pour l'intoxication par l'acrylamide ?
Il n'existe pas de traitement spécifique, mais des soins symptomatiques peuvent être fournis.
AcrylamideTraitement
#2
Comment gérer les symptômes neurologiques liés à l'acrylamide ?
La gestion peut inclure des thérapies physiques et des médicaments pour soulager les symptômes.
AcrylamideNeurologie
#3
Des antidotes existent-ils pour l'acrylamide ?
Il n'existe pas d'antidote spécifique pour l'acrylamide, le traitement est symptomatique.
AcrylamideAntidotes
#4
Les patients doivent-ils être hospitalisés ?
L'hospitalisation dépend de la gravité des symptômes et de l'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideHospitalisation
#5
Quels spécialistes peuvent traiter les effets de l'acrylamide ?
Les neurologues et les toxicologues sont souvent impliqués dans le traitement des effets de l'acrylamide.
AcrylamideToxicologie
Complications
5
#1
Quelles sont les complications possibles de l'exposition à l'acrylamide ?
Les complications incluent des troubles neurologiques, des cancers et des problèmes de reproduction.
AcrylamideComplications
#2
L'acrylamide peut-il causer des cancers ?
Oui, l'acrylamide est classé comme cancérogène potentiel par certaines agences de santé.
AcrylamideCancer
#3
Y a-t-il des effets sur la reproduction liés à l'acrylamide ?
Des études suggèrent que l'acrylamide peut affecter la fertilité et le développement fœtal.
AcrylamideReproduction
#4
Les effets de l'acrylamide sont-ils réversibles ?
Certains effets peuvent être réversibles, mais d'autres, comme les dommages nerveux, peuvent être permanents.
AcrylamideEffets réversibles
#5
Comment surveiller les complications liées à l'acrylamide ?
La surveillance se fait par des examens médicaux réguliers et des évaluations neurologiques.
AcrylamideSurveillance médicale
Facteurs de risque
5
#1
Qui est le plus à risque d'exposition à l'acrylamide ?
Les travailleurs dans l'industrie chimique et alimentaire sont les plus à risque d'exposition.
AcrylamideFacteurs de risque
#2
Les fumeurs sont-ils plus exposés à l'acrylamide ?
Oui, le tabagisme augmente l'exposition à l'acrylamide en raison de sa présence dans la fumée.
AcrylamideTabagisme
#3
Les personnes âgées sont-elles plus vulnérables ?
Oui, les personnes âgées peuvent être plus vulnérables aux effets de l'acrylamide en raison de la santé générale.
AcrylamidePersonnes âgées
#4
Y a-t-il des prédispositions génétiques à l'acrylamide ?
Certaines variations génétiques peuvent influencer la métabolisation de l'acrylamide, augmentant le risque.
AcrylamidePrédispositions génétiques
#5
Les habitudes alimentaires influencent-elles le risque d'acrylamide ?
Oui, une alimentation riche en aliments frits et grillés augmente le risque d'exposition à l'acrylamide.
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College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Center for Fruit and Vegetable Processing, Key Laboratory of Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, Beijing Key Laboratory for Food Non-thermal Processing, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
Department of Nutrition and the Nutritive Value of Food, National Institute of Public Health-NIH-National Research Institute, Chocimska 24, 00-791 Warsaw, Poland.
Department of Dietetics and Food Studies, Faculty of Science and Technology, Jan Dlugosz University in Czestochowa, Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, Poland.
Many dynamic structural models that include health as a state variable use categorical self-reported health status (SRHS) as their sole empirical measure of health. Commonly, transition probabilities ...
Pregnancy is associated with physiological changes such as increased body mass index, postural changes, hormonal imbalance and changes in foot morphology. Due to an increased uterus and body mass, the...
A quantitative approach, using a descriptive cross-sectional study design was utilized and a validated foot health status questionnaire was used. Data was analysed using a Statistical Package for Soci...
All pregnant women had a poor foot health status in the area of vigour, particularly in the third trimester. In the third trimester, women's physical activity was diminished and they appeared to have ...
As a woman progresses in her pregnancy, her foot health status declined in the areas of footwear, physical activity and vigour....
Working in the field of endoscopy is associated with physical and psychological challenges, but we lack data as to whether it influences the health status of endoscopy personnel. The aim of the presen...
In 2019, a standardized questionnaire of Hogrefe Publishers and a self-designed SurveyMonkey questionnaire were sent online to doctors (n=326) and nursing staff (n=234) working in the field of gastroi...
Compared to a standard population of identical age and gender distribution, endoscopy personnel in Austria have more health-related complaints. Compared to doctors, nursing staff experience greater ad...
The results of the survey showed that persons working in endoscopy have slightly greater health problems than the standard population. Nursing staff are affected more severely than doctors. These data...
We investigate the impact of the Great Recession in Italy on the incidence of chronic diseases using new individual longitudinal data from Electronic Health Records. We exploit the exogenous shock in ...
Spirituality is a health protection factor recognised in the scientific literature. However, few studies have evaluated its impact on French-speaking populations, in secularised societies and even few...
Due to an increasing aging population, China has experienced a rapid expansion in its internal older migrant population who face greater health risks and who have a relatively high demand for health e...
This study analyzed the impact of public health education on the health of the older migrant population in China....
Based on data obtained from the National Migrant Population Health and Family Planning Dynamic Monitor Survey (2018), logistic models and propensity score matching were used to analyze the impact of p...
The self-assessed health of China's older migrant population was good, and the acceptance rate of public health education was 40.81%. The public health status of the older migrant population receiving...
Public health education positively affected the health status of the older migrant population. The characteristics and preferences of the older migrant population involving different genders, regions,...
The sustained growth of older people and the epidemiological shift from communicable to chronic health problems have attracted increased attention to geriatric wellbeing, including oral health....
To evaluate the oral health of urban community-dwelling older people and identify their priority oral health needs....
We recruited 352 adults aged ≥ 65 years in 2015 from social organizations and primary healthcare centres in Beirut and its suburbs. Older people underwent dental examination including the decayed, mis...
Missing teeth contributed most to high DMFT score. Mean PI and root caries indices were high. Mean FU scores were low, but higher in women and in complete denture wearers. Lower numbers of remaining m...
We observed poor oral health, particularly missing teeth and low FUs, in older people, warranting interventions to integrate oral health within the scope of geriatric general health....
Although job satisfaction remains high, Medical Laboratory Technologists (MLTs) and Medical Laboratory Assistants (MLAs) are experiencing increased levels of burnout and emotional exhaustion as a resu...
This study investigated differences in unhealthy lifestyle behaviors (ULBs) between workers and nonworkers and demonstrated the association of ULBs with occupational characteristics among workers. Thi...
Dental caries in permanent teeth is one of the most common health issues-despite being preventable in early stages-due to inadequate regulation of preventive dental services in many countries. This st...
This mixed-method study analysed data from 19 member countries of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). Oral health outcomes were measured using decayed missing and filled...
The most common preventive policy category is the availability of free dental services for children (78.95%), and the least common is policy mandating dental services for children (26.32%). The oral h...
A percentage increase in oral health expenditure is associated with a 4.42 reduction in DMFT. The existence of legal policy mandating dental care for children is associated with a 1.32 reduction in me...