questionsmedicales.fr
Environnement et santé publique
Santé publique
Qualité alimentaire
Qualité alimentaire : Questions médicales fréquentes
Termes MeSH sélectionnés :
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Diagnostic
5
Qualité alimentaire
Analyse des aliments
Évaluation de la qualité
Valeur nutritionnelle
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Aliments avariés
Sécurité alimentaire
Microbiologie alimentaire
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5
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Sécurité alimentaire
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Intoxication alimentaire
Prévention
5
Prévention des maladies
Sécurité alimentaire
Alimentation saine
Qualité alimentaire
Allergies alimentaires
Étiquetage des aliments
Sécurité alimentaire
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Éducation nutritionnelle
Sensibilisation à la sécurité alimentaire
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Intoxication alimentaire
Traitement médical
Allergies alimentaires
Antihistaminiques
Suppléments nutritionnels
Carences nutritionnelles
Sécurité alimentaire
Gestion des risques
Maladies d'origine alimentaire
Traitement médical
Complications
5
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Allergies alimentaires
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Maladies chroniques
Carences nutritionnelles
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Santé publique
Carences nutritionnelles
Complications médicales
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Expert en Médecine, Optimisation des Parcours de Soins et Révision Médicale
Validation scientifique effectuée le 11/02/2025
Contenu vérifié selon les dernières recommandations médicales
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Faculty of Health Sciences, Oslo Metropolitan University, Oslo, Norway.
Publications dans "Qualité alimentaire" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Pharmacy, National Cancer Center/National Clinical Research Center for Cancer/Cancer Hospital, Chinese Academy of Medical Sciences and Peking Union Medical College, Beijing, China.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Pediatrics, Section of Nutrition, University of Colorado Anschutz Medical Campus, Aurora, CO 80045, USA.
Publications dans "Qualité alimentaire" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Food Science and Human Nutrition, Colorado State University, Fort Collins, CO 80523, USA.
Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca, NY 14853, USA.
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Emeritus Professor, University of Southampton.
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Department of Nutrition Science, Purdue University, West Lafayette, IN. Electronic address: heicherm@purdue.edu.
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Department of Community Health and Health Behavior, University of Buffalo, Buffalo NY.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA; Howard Hughes Medical Institute, New Haven, CT 06510, USA. Electronic address: ruslan.medzhitov@yale.edu.
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The New Zealand Institute for Plant and Food Research Limited (PFR), Private Bag 92169, Auckland 1142, New Zealand.
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Systems and Bioprocessing Engineering group, Environmental Research and Innovation (ERIN) Department, Luxembourg Institute of Science and Technology (LIST), 5 avenue des Hauts Fourneaux, L4422 Esch-sur-Alzette, Luxembourg.
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Faculty of Health Sciences, Oslo Metropolitan University, Oslo, Norway.
GreeNudge and Morbid Obesity Center, Vestfold Hospital Trust, Oslo, Norway.
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Department of Education; University of Oslo, Oslo, Norway.
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Faculty of Health Sciences, Oslo Metropolitan University, Oslo, Norway.
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GreeNudge and Morbid Obesity Center, Vestfold Hospital Trust, Oslo, Norway.
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Department of Food Engineering, Faculty of Agriculture, Atatürk University, Erzurum 25240, Turkey.
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Department of Field Crops, Faculty of Agriculture, Çanakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale 17100, Turkey.
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Nutrition Postgraduate Programme, Federal University of Santa Catarina, Florianópolis 88040-900, Brazil.
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To evaluate the effect of whitening toothpastes with different hydrogen peroxide (HP) concentrations on HP permeability, color change, and physicochemical properties, compared to at-home bleaching tre...
Forty-nine premolars were randomized into seven groups (n = 7): untreated (control); at-home bleaching with 10% carbamide peroxide gel (AH; 10% CP) with 14 and 28 applications of 180 min each (AH [14 ...
4% HP group showed acidic pH, the lowest viscosity and the highest HP concentration into the pulp chamber (p < 0.05). The 10% CP groups had lower HP in the pulp chamber and greater color change than o...
Whitening toothpaste with up to 5% HP resulted in higher HP permeability and less color change compared to 10% CP. Higher HP commercial concentrations in toothpaste increased whitening effect; however...
Whitening toothpastes with high hydrogen peroxide concentrations were less effective than at-home bleaching, resulting in less color change and greater permeability of hydrogen peroxide, potentially i...
In the present study, the functionality of H...
Wastewater containing a high concentration of chloride ions (Cl...
This study focuses on the optimization of chitin oxidation in C6 to carboxylic acid and its use to obtain a hydrogel with tunable resistance. After the optimization, water-soluble crystalline β-chitin...
CO2, HCO3, SID, and total weak acids have been defined as pH's independent variables. However, according to Gamble, HCO3 should be equal to the difference between the sum of cations and the sum of ani...
Diclofenac (DCF) can cause several adverse effects in the environment and it should be removed from industrial pharmaceutical wastewaters. Advanced oxidation processes (AOPs) are promising methods for...
The hydrogen ion (H...
Data from a recent clinical study where blood [HCO...
Mean ± standard deviation estimates of H...
This study supports the validity of the H...
The hydrogen ion (H...
The study compared estimates of the H...
Estimated H...
The H...
In this paper, a complete Lab-on-Chip (LoC) ion imaging platform for analysing Ion-Selective Membranes (ISM) using CMOS ISFET arrays is presented. An array of 128 × 128 ISFET pixels is employed with e...