questionsmedicales.fr
Environnement et santé publique
Santé publique
Qualité alimentaire
Qualité alimentaire : Questions médicales fréquentes
Termes MeSH sélectionnés :
Diagnostic
5
Qualité alimentaire
Analyse des aliments
Évaluation de la qualité
Valeur nutritionnelle
Aliments contaminés
Défauts alimentaires
Aliments avariés
Sécurité alimentaire
Microbiologie alimentaire
Tests de sécurité alimentaire
Symptômes
5
Intoxication alimentaire
Symptômes gastro-intestinaux
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Défauts alimentaires
Sécurité alimentaire
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Intoxication alimentaire
Prévention
5
Prévention des maladies
Sécurité alimentaire
Alimentation saine
Qualité alimentaire
Allergies alimentaires
Étiquetage des aliments
Sécurité alimentaire
Contrôle de la qualité
Éducation nutritionnelle
Sensibilisation à la sécurité alimentaire
Traitements
5
Intoxication alimentaire
Traitement médical
Allergies alimentaires
Antihistaminiques
Suppléments nutritionnels
Carences nutritionnelles
Sécurité alimentaire
Gestion des risques
Maladies d'origine alimentaire
Traitement médical
Complications
5
Intoxication alimentaire
Complications médicales
Allergies alimentaires
Réactions anaphylactiques
Maladies chroniques
Carences nutritionnelles
Contaminants alimentaires
Santé publique
Carences nutritionnelles
Complications médicales
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Expert en Médecine, Optimisation des Parcours de Soins et Révision Médicale
Validation scientifique effectuée le 11/02/2025
Contenu vérifié selon les dernières recommandations médicales
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Faculty of Health Sciences, Oslo Metropolitan University, Oslo, Norway.
Publications dans "Qualité alimentaire" :
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Affiliations :
Department of Pharmacy, National Cancer Center/National Clinical Research Center for Cancer/Cancer Hospital, Chinese Academy of Medical Sciences and Peking Union Medical College, Beijing, China.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Pediatrics, Section of Nutrition, University of Colorado Anschutz Medical Campus, Aurora, CO 80045, USA.
Publications dans "Qualité alimentaire" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Food Science and Human Nutrition, Colorado State University, Fort Collins, CO 80523, USA.
Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca, NY 14853, USA.
Publications dans "Qualité alimentaire" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Emeritus Professor, University of Southampton.
Publications dans "Qualité alimentaire" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Nutrition Science, Purdue University, West Lafayette, IN. Electronic address: heicherm@purdue.edu.
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Department of Community Health and Health Behavior, University of Buffalo, Buffalo NY.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA.
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Department of Immunobiology, Yale University School of Medicine, New Haven, CT 06510, USA; Howard Hughes Medical Institute, New Haven, CT 06510, USA. Electronic address: ruslan.medzhitov@yale.edu.
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The New Zealand Institute for Plant and Food Research Limited (PFR), Private Bag 92169, Auckland 1142, New Zealand.
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Systems and Bioprocessing Engineering group, Environmental Research and Innovation (ERIN) Department, Luxembourg Institute of Science and Technology (LIST), 5 avenue des Hauts Fourneaux, L4422 Esch-sur-Alzette, Luxembourg.
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Faculty of Health Sciences, Oslo Metropolitan University, Oslo, Norway.
GreeNudge and Morbid Obesity Center, Vestfold Hospital Trust, Oslo, Norway.
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Department of Education; University of Oslo, Oslo, Norway.
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Faculty of Health Sciences, Oslo Metropolitan University, Oslo, Norway.
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GreeNudge and Morbid Obesity Center, Vestfold Hospital Trust, Oslo, Norway.
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Department of Food Engineering, Faculty of Agriculture, Atatürk University, Erzurum 25240, Turkey.
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Department of Field Crops, Faculty of Agriculture, Çanakkale Onsekiz Mart University, Çanakkale 17100, Turkey.
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Nutrition Postgraduate Programme, Federal University of Santa Catarina, Florianópolis 88040-900, Brazil.
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The dietary properties of minikiwi make them, along with other fruits and vegetables, suitable as the basis for many slimming and pro-health diets. Prolonging the availability of minikiwi can be provi...
Microalgae are considered promising sustainable feedstocks for the production of food, food additives, feeds, chemicals and various high-value products. Marine microalgae...
Prosopis juliflora is a xerophytic, nitrogen-fixing plant distributed in arid and semi-arid regions. The fruits of this plant are pods, which have seeds inside, and both pods and seeds have high nutri...
Alternative protein sources for the human diet may help overcome the growing food pressure. Plants with abundant resources and high protein content are potential sources. In this article, graded prote...
The social acceptability of wild freshwater macrophytes as locally consumed vegetables is widespread. Freshwater macrophytes have several uses; for example, they can be used as food for humans. This s...
Young shoots of...
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Green leaf biomass is one of the largest underutilized sources of nutrients worldwide. Whether it is purposely cultivated (forage crops, duckweed) or upcycled as a waste stream from the mass-produced ...
Sea buckthorn leaves (SBT_LVs) form notable by-product during harvesting and post-harvest management of the berries. It is already known that sea buckthorn berries are important for their chemical com...
The fruit processing industry is responsible for disposing of huge amounts of byproducts, especially fruit peels (FPs), which are often discarded in landfills. Using FPs in biotechnological processes ...
Helichrysum italicum (H. italicum) is a halophyte shrub with bright yellow flowers with a strong curry-like aroma. The essential oils of H. italicum have been used in the production of cosmetics and p...
The CRISPR/Cas9 (clustered regularly interspaced short palindromic repeats/CRISPR-associated protein 9) system was initially identified in bacteria and archaea as a defense mechanism to confer immunit...
CRISPR/Cas9 approach has wider applications in reverse genetics as well as in crop improvement. Various characters involved in enhancing economic value and crop sustainability against biotic/abiotic s...
Current review summarizes various applications of CRISPR/Cas system and its future prospects in plant biotechnology targeting crop improvement with higher yield, disease tolerance and enhanced nutriti...