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Technologie, industrie et agriculture
Industrie
Emballage de produit
Emballage alimentaire
Emballage alimentaire : Questions médicales fréquentes
Termes MeSH sélectionnés :
Diagnostic
5
Emballage alimentaire
Sécurité alimentaire
Tests de sécurité
Emballage alimentaire
Substances toxiques
Analyse chimique
Emballage défectueux
Sécurité alimentaire
Durabilité
Emballage alimentaire
Symptômes
5
Intoxication alimentaire
Symptômes
Allergies alimentaires
Emballage alimentaire
Effets à long terme
Toxicité
Altération des aliments
Sécurité alimentaire
Goût
Emballage alimentaire
Prévention
5
Emballage alimentaire
Sécurité alimentaire
Contamination alimentaire
Hygiène
Stockage des aliments
Emballage alimentaire
Réglementations
Emballage alimentaire
Environnement
Emballage durable
Traitements
5
Intoxication alimentaire
Traitement
Allergies alimentaires
Traitement
Symptômes
Sécurité alimentaire
Troubles digestifs
Probiotiques
Complications
5
Complications
Intoxication alimentaire
Allergies alimentaires
Réactions anaphylactiques
Plastiques
Santé reproductive
Conservation des aliments
Complications
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Facteurs de risque
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Sécurité alimentaire
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"text": "Évitez de consommer l'aliment, et consultez un professionnel de santé si nécessaire."
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"text": "Consultez un médecin pour évaluer les risques et envisager un suivi médical."
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Expert en Médecine, Optimisation des Parcours de Soins et Révision Médicale
Validation scientifique effectuée le 28/03/2025
Contenu vérifié selon les dernières recommandations médicales
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Affiliations :
Department of Nutrition, Gillings School of Public Health, University of North Carolina at Chapel Hill, Chapel Hill, NC 27599-7400, USA.
Carolina Population Center, University of North Carolina at Chapel Hill, Chapel Hill, NC 27516-2524, USA.
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Affiliations :
College of Food Science, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
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College of Food Science, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
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College of Food Science, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
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Affiliations :
College of Mechanical and Electrical Engineering, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
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College of Food Science, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
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College of Food Science, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
California Nano Systems Institute, University of California, Los Angeles, CA, USA.
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"P. Poni" Institute of Macromolecular Chemistry, 41 A Grigore Ghica Voda Alley, 70487 Iasi, Romania.
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Affiliations :
Department of Food Engineering, Institute of Engineering, Campus da Penha, Universidade do Algarve, 8005-139 Faro, Portugal.
MED-Mediterranean Institute for Agriculture, Environment and Development and CHANGE-Global Change and Sustainability Institute, Faculty of Sciences and Technology, Campus de Gambelas, Universidade do Algarve, 8005-139 Faro, Portugal.
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Affiliations :
Department of Food Science and Technology, University of Peloponnese, 24100 Kalamata, Greece.
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Affiliations :
Department of Nutrition, Gillings School of Public Health, University of North Carolina at Chapel Hill, Chapel Hill, NC 27599-7400, USA.
Carolina Population Center, University of North Carolina at Chapel Hill, Chapel Hill, NC 27516-2524, USA.
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Engineering Research Center of Food Thermal-Processing Technology, College of Food Science and Technology, Shanghai Ocean University, Shanghai 201306, China.
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College of Food Science, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
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College of Food Science, Sichuan Agricultural University, Ya'an, China.
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Department of Food, Nutrition and Packaging Sciences, Clemson University, Clemson, SC 29634, USA.
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Affiliations :
School of Food Science and Environmental Health, College of Sciences and Health, Technological University Dublin - City Campus, Grangegorman, Dublin 7, Ireland; Environmental Sustainability and Health Institute, Technological University Dublin - City Campus, Grangegorman, Dublin 7, Ireland; Centre for Research in Engineering and Surface Technology (CREST), FOCAS Institute, Technological University Dublin - City Campus, Kevin Street, Dublin 8, Ireland.
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School of Food Science and Environmental Health, College of Sciences and Health, Technological University Dublin - City Campus, Grangegorman, Dublin 7, Ireland; Environmental Sustainability and Health Institute, Technological University Dublin - City Campus, Grangegorman, Dublin 7, Ireland. Electronic address: amit.jaiswal@TUDublin.ie.
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Affiliations :
School of Food Science and Environmental Health, College of Sciences and Health, Technological University Dublin - City Campus, Grangegorman, Dublin 7, Ireland; Environmental Sustainability and Health Institute, Technological University Dublin - City Campus, Grangegorman, Dublin 7, Ireland. Electronic address: swarna.jaiswal@TUDublin.ie.
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Affiliations :
Embrapa Agroindústria Tropical, Fortaleza, Ceará, Brazil.
Laboratório Nacional de Nanotecnologia para o Agronegócio (LNNA), Embrapa Instrumentação, São Carlos, São Paulo, Brazil.
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Affiliations :
School of Public Health, University of Chile, Región Metropolitana, Chile.
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Herein, we analyzed the efficacy of main antibiotic therapy regimens in the treatment of healthcare-associated meningitis (HCAM)....
This retrospective cohort study was conducted in 18 tertiary-care academic hospitals Turkey, India, Egypt and Romania. We extracted data and outcomes of all patients with post-neurosurgical meningitis...
Twenty patients in the cefepime + vancomycin-(CV) group, 31 patients in the ceftazidime + vancomycin-(CFV) group, and 119 patients in the meropenem + vancomycin-(MV) group met the inclusion criteria. ...
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This study describes an efficient antimicrobial drug delivery system composed of iron oxide magnetic nanoparticles (Fe...
Staphylococcus argenteus is generally more susceptible to antibiotic treatments than Staphylococcus aureus; however, the study showed that the daptomycin/vancomycin-resistant S. argenteus was isolated...
Eleven S. argenteus isolates were used for passaging under different concentrations of vancomycin. The minimal inhibitory concentration (MIC) of vancomycin was determined by the agar dilution assay, a...
The MIC of vancomycin for eight of 11 S. argenteus isolates was increased from ≤2 µg/mL to ≤4-8 µg/mL after vancomycin passages. Two variants with the high-level vancomycin-intermediate (vancomycin MI...
S. argenteus is capable of acquiring a vancomycin-tolerant phenotype and/or converting to a strong biofilm producer after vancomycin passages, which could contribute to the decrease of their antibioti...
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The current guidelines for therapeutic drug monitoring (TDM) of vancomycin suggest a target 24-hour area under the curve (AUC...
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In patients with primary sclerosing cholangitis (PSC), antimicrobial therapy with oral vancomycin (OV) is increasingly used to prevent progression of the liver disease and control concomitant ulcerati...
Intrawound vancomycin in spine surgery is a common clinical practice. We report a case of a 14-year-old adolescent girl undergoing surgery for scoliosis correction who developed features of vancomycin...
The use of intrawound vancomycin can result in life-threatening reactions. With the increase in its use, the anesthetist and the surgeon must be aware of such complications....
Bacteria develop tolerance after transient exposure to antibiotics, and tolerance is a significant driver of resistance. The purpose of this study is to evaluate the mechanisms underlying tolerance fo...