Comment détecte-t-on l'exposition à l'acrylamide ?
L'exposition peut être évaluée par des tests biologiques mesurant l'acrylamide dans l'urine.
AcrylamideExposition professionnelle
#2
Quels tests sont utilisés pour évaluer les effets de l'acrylamide ?
Des tests sanguins et urinaires peuvent évaluer les niveaux d'acrylamide et ses métabolites.
AcrylamideTests de laboratoire
#3
Y a-t-il des symptômes spécifiques à l'intoxication par l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des troubles neurologiques, mais ils ne sont pas spécifiques.
AcrylamideIntoxication
#4
Comment évaluer les risques liés à l'acrylamide ?
L'évaluation des risques se fait par des études épidémiologiques et des analyses toxicologiques.
AcrylamideÉpidémiologie
#5
Quels professionnels peuvent diagnostiquer l'exposition à l'acrylamide ?
Les médecins spécialisés en médecine du travail et en toxicologie peuvent diagnostiquer l'exposition.
Médecine du travailToxicologie
Symptômes
5
#1
Quels sont les symptômes d'une exposition aiguë à l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des maux de tête, des nausées et des troubles neurologiques.
AcrylamideSymptômes
#2
L'acrylamide cause-t-il des effets à long terme ?
Une exposition prolongée peut entraîner des neuropathies et des effets cancérogènes.
AcrylamideNeuropathie
#3
Y a-t-il des signes de toxicité chronique ?
Des signes de toxicité chronique incluent des troubles moteurs et des problèmes cognitifs.
AcrylamideToxicité chronique
#4
Les symptômes varient-ils selon l'exposition ?
Oui, les symptômes dépendent de la durée et du niveau d'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideExposition
#5
L'acrylamide affecte-t-il le système nerveux ?
Oui, l'acrylamide peut causer des dommages au système nerveux central et périphérique.
AcrylamideSystème nerveux
Prévention
5
#1
Comment réduire l'exposition à l'acrylamide dans l'alimentation ?
Évitez de cuire les aliments à haute température et privilégiez les méthodes de cuisson douces.
AcrylamidePrévention
#2
Quels aliments contiennent le plus d'acrylamide ?
Les aliments frits, grillés ou cuits au four, comme les pommes de terre, contiennent souvent de l'acrylamide.
AcrylamideAlimentation
#3
Les réglementations alimentaires limitent-elles l'acrylamide ?
Oui, plusieurs pays ont mis en place des réglementations pour limiter l'acrylamide dans les aliments.
AcrylamideRéglementation alimentaire
#4
Les entreprises alimentaires doivent-elles surveiller l'acrylamide ?
Oui, les entreprises doivent surveiller et réduire les niveaux d'acrylamide dans leurs produits.
AcrylamideIndustrie alimentaire
#5
Y a-t-il des recommandations pour les consommateurs ?
Les consommateurs sont conseillés de diversifier leur alimentation et de limiter les aliments frits.
AcrylamideConsommation
Traitements
5
#1
Quel traitement existe pour l'intoxication par l'acrylamide ?
Il n'existe pas de traitement spécifique, mais des soins symptomatiques peuvent être fournis.
AcrylamideTraitement
#2
Comment gérer les symptômes neurologiques liés à l'acrylamide ?
La gestion peut inclure des thérapies physiques et des médicaments pour soulager les symptômes.
AcrylamideNeurologie
#3
Des antidotes existent-ils pour l'acrylamide ?
Il n'existe pas d'antidote spécifique pour l'acrylamide, le traitement est symptomatique.
AcrylamideAntidotes
#4
Les patients doivent-ils être hospitalisés ?
L'hospitalisation dépend de la gravité des symptômes et de l'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideHospitalisation
#5
Quels spécialistes peuvent traiter les effets de l'acrylamide ?
Les neurologues et les toxicologues sont souvent impliqués dans le traitement des effets de l'acrylamide.
AcrylamideToxicologie
Complications
5
#1
Quelles sont les complications possibles de l'exposition à l'acrylamide ?
Les complications incluent des troubles neurologiques, des cancers et des problèmes de reproduction.
AcrylamideComplications
#2
L'acrylamide peut-il causer des cancers ?
Oui, l'acrylamide est classé comme cancérogène potentiel par certaines agences de santé.
AcrylamideCancer
#3
Y a-t-il des effets sur la reproduction liés à l'acrylamide ?
Des études suggèrent que l'acrylamide peut affecter la fertilité et le développement fœtal.
AcrylamideReproduction
#4
Les effets de l'acrylamide sont-ils réversibles ?
Certains effets peuvent être réversibles, mais d'autres, comme les dommages nerveux, peuvent être permanents.
AcrylamideEffets réversibles
#5
Comment surveiller les complications liées à l'acrylamide ?
La surveillance se fait par des examens médicaux réguliers et des évaluations neurologiques.
AcrylamideSurveillance médicale
Facteurs de risque
5
#1
Qui est le plus à risque d'exposition à l'acrylamide ?
Les travailleurs dans l'industrie chimique et alimentaire sont les plus à risque d'exposition.
AcrylamideFacteurs de risque
#2
Les fumeurs sont-ils plus exposés à l'acrylamide ?
Oui, le tabagisme augmente l'exposition à l'acrylamide en raison de sa présence dans la fumée.
AcrylamideTabagisme
#3
Les personnes âgées sont-elles plus vulnérables ?
Oui, les personnes âgées peuvent être plus vulnérables aux effets de l'acrylamide en raison de la santé générale.
AcrylamidePersonnes âgées
#4
Y a-t-il des prédispositions génétiques à l'acrylamide ?
Certaines variations génétiques peuvent influencer la métabolisation de l'acrylamide, augmentant le risque.
AcrylamidePrédispositions génétiques
#5
Les habitudes alimentaires influencent-elles le risque d'acrylamide ?
Oui, une alimentation riche en aliments frits et grillés augmente le risque d'exposition à l'acrylamide.
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College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Center for Fruit and Vegetable Processing, Key Laboratory of Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, Beijing Key Laboratory for Food Non-thermal Processing, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
Department of Nutrition and the Nutritive Value of Food, National Institute of Public Health-NIH-National Research Institute, Chocimska 24, 00-791 Warsaw, Poland.
Department of Dietetics and Food Studies, Faculty of Science and Technology, Jan Dlugosz University in Czestochowa, Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, Poland.
The aim of this study was to evaluate the maximum amount of chlorhexidine (CHX) that could be incorporated to self-adhesive resin cements to add antibacterial effect without affecting the physical pro...
The aim of this research was to assess the effect of 0.12% chlorhexidine (CHX) and a Salvadora persica-based mouthwash on whole salivary tumour necrosis factor-alpha (TNF-α) levels and periodontal inf...
Patients with and without medically diagnosed T2DM were included. Patients' medical records were evaluated to confirm the diagnosis of T2DM. All patients underwent nonsurgical periodontal therapy (NSP...
Twenty-one nondiabetic individuals and 21 patients with T2DM were included. At baseline, there was no significant difference in clinical and radiographic periodontal parameters amongst in patients wit...
In the short term, NSPT with 0.12% CHX or S persica-based mouthwashes is more effective in reducing periodontal inflammation and whole salivary TNF-α levels in nondiabetic individuals than in patients...
Chlorhexidine is a common cause of perioperative anaphylaxis, and global regulatory authorities have issued warnings about anaphylaxis due to chlorhexidine-containing central venous catheters (CVC) an...
Acanthamoeba keratitis is a severe corneal infection caused by a ubiquitous opportunistic protozoan pathogen known as acanthamoeba. For the last decade, the approach to treating this infection typical...
The effect of chlorhexidine (Chx) on the oxidative state of Acanthamoeba polyphaga was studied using different antiradical methods including ABTS, DPPH and FRAP and measuring the activity of a couple ...
The chlorhexidine was able to induce oxidative imbalance in cells by over expression of reactive oxygen species and/or inhibiting the antioxidant enzymes. In addition to enhancing the antiradical acti...
We could observe an increase of the antiradical capacity of cell's lysate supernatant, to cope with the overproduction of ROS. The imbalance state The inhibition of both SOD and NADH-FRD activities co...
Chlorhexidine (CHX) is a chemical mouthwash that has been considered the gold standard, but has its drawbacks. When used for a longer duration, it produces taste alteration and staining on the tooth s...
A group of 45 healthy subjects in the age group of 19-35 years were selected and randomly divided into three groups, Group A - Himalaya complete care mouthwash, Group B - CHX mouthwash, Group C - Dist...
It was found that both CHX and herbal mouthwash proved to be more effective than placebo in maintaining gingival health. There was no significant difference between the test group on gingival health....
Herbal mouthwash is an effective alternative to CHX mouthwash, in the light of the reported side effects of CHX mouthwash....
Candida infections of orthopedic implants are one of the most detrimental orthopedic implant-related complications with unsuccessful treatment and a poor prognosis. Most orthopedic Candida infections ...
We cultured 26 clinical isolates of Candida strains to form biofilm without titanium sheets or on titanium sheets, which are the most commonly used materials for permanent or orthopedic implants. The ...
Twenty-six clinical isolates of Candida strains formed biofilm in 96-well plates without titanium sheets, and we selected 9 of them to form biofilm on titanium sheets in 24-well plates. In Candida bio...
We concluded that CHL combined with azoles inhibited the Candida biofilm formation 96-wells or on titanium sheets and has the potential to control the infections of orthopedic implants....
Final root canal irrigation should ideally maintain the physicochemical stability of root canal sealers. We seek to assess the effect of contact with 2% chlorhexidine digluconate (CHX) on the physicoc...
Mixed sealers were placed in cylindrical teflon molds and allowed to set for 1.5x the manufacturers' setting time. Half of the specimens had their free surface in contact with CHX for the first minute...
Exposure to CHX had no effect on solubility and radiopacity of all sealers. CHX altered the surface roughness of PCS and BioRoot RCS (p < 0.05). Contact with CHX reduced the microhardness of AH Plus a...
In our study, CHX affected sealers' physicochemical properties to various extents. Further studies are needed to confirm the obtained results by investigating various final irrigation strategies and c...
Exopolysaccharides (EPS) are essential constituents of the extracellular matrix within oral biofilms and are significantly influenced by the local microenvironment. This study aimed to investigate the...
Oral biofilms obtained from two donors were cultured on hydroxyapatite discs for durations of 3 days, 1 week, 2 weeks, 3 weeks, and 4 weeks. Subsequently, these biofilms were subjected to treatment wi...
DJK-5 exhibited a more potent bactericidal effect compared to CHX across the 3-day to 4-week duration of the biofilm (P < 0.05). The biofilms were acidic, with the upper layer being less acidic than t...
DJK-5 exhibited superior effectiveness in reducing viable bacteria and EPS volume, as well as in raising extracellular pH, as compared to chlorhexidine....
Chlorhexidine (CHG) is a disinfectant commonly used in hospitals. However, it has been reported that the excessive use of CHG can cause resistance in bacteria to this agent and even to other clinical ...
The CHG-tolerant P. aeruginosa strains were isolated from the First Affiliated Hospital of Wenzhou Medical University in China. The bacteriophage vB3530 was isolated from the sewage inlet of the hospi...
The results showed that (1) CHG combined with bacteriophage vB3530 significantly inhibited the growth of CHG-resistant P. aeruginosa and reduced the bacterial colony forming units (CFUs) after 24 h. (...
In this study, the combination of bacteriophage vB3530 and CHG presented a combined inactivation effect to CHG-tolerant P. aeruginosa and reduced the emergence of strains resistant to CHG and phage. T...
The high recurrence rate of common denture stomatitis after antifungal treatment is still concerning. This condition is caused by low patient compliance and incomplete local elimination of the main et...