Comment détecte-t-on l'exposition à l'acrylamide ?
L'exposition peut être évaluée par des tests biologiques mesurant l'acrylamide dans l'urine.
AcrylamideExposition professionnelle
#2
Quels tests sont utilisés pour évaluer les effets de l'acrylamide ?
Des tests sanguins et urinaires peuvent évaluer les niveaux d'acrylamide et ses métabolites.
AcrylamideTests de laboratoire
#3
Y a-t-il des symptômes spécifiques à l'intoxication par l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des troubles neurologiques, mais ils ne sont pas spécifiques.
AcrylamideIntoxication
#4
Comment évaluer les risques liés à l'acrylamide ?
L'évaluation des risques se fait par des études épidémiologiques et des analyses toxicologiques.
AcrylamideÉpidémiologie
#5
Quels professionnels peuvent diagnostiquer l'exposition à l'acrylamide ?
Les médecins spécialisés en médecine du travail et en toxicologie peuvent diagnostiquer l'exposition.
Médecine du travailToxicologie
Symptômes
5
#1
Quels sont les symptômes d'une exposition aiguë à l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des maux de tête, des nausées et des troubles neurologiques.
AcrylamideSymptômes
#2
L'acrylamide cause-t-il des effets à long terme ?
Une exposition prolongée peut entraîner des neuropathies et des effets cancérogènes.
AcrylamideNeuropathie
#3
Y a-t-il des signes de toxicité chronique ?
Des signes de toxicité chronique incluent des troubles moteurs et des problèmes cognitifs.
AcrylamideToxicité chronique
#4
Les symptômes varient-ils selon l'exposition ?
Oui, les symptômes dépendent de la durée et du niveau d'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideExposition
#5
L'acrylamide affecte-t-il le système nerveux ?
Oui, l'acrylamide peut causer des dommages au système nerveux central et périphérique.
AcrylamideSystème nerveux
Prévention
5
#1
Comment réduire l'exposition à l'acrylamide dans l'alimentation ?
Évitez de cuire les aliments à haute température et privilégiez les méthodes de cuisson douces.
AcrylamidePrévention
#2
Quels aliments contiennent le plus d'acrylamide ?
Les aliments frits, grillés ou cuits au four, comme les pommes de terre, contiennent souvent de l'acrylamide.
AcrylamideAlimentation
#3
Les réglementations alimentaires limitent-elles l'acrylamide ?
Oui, plusieurs pays ont mis en place des réglementations pour limiter l'acrylamide dans les aliments.
AcrylamideRéglementation alimentaire
#4
Les entreprises alimentaires doivent-elles surveiller l'acrylamide ?
Oui, les entreprises doivent surveiller et réduire les niveaux d'acrylamide dans leurs produits.
AcrylamideIndustrie alimentaire
#5
Y a-t-il des recommandations pour les consommateurs ?
Les consommateurs sont conseillés de diversifier leur alimentation et de limiter les aliments frits.
AcrylamideConsommation
Traitements
5
#1
Quel traitement existe pour l'intoxication par l'acrylamide ?
Il n'existe pas de traitement spécifique, mais des soins symptomatiques peuvent être fournis.
AcrylamideTraitement
#2
Comment gérer les symptômes neurologiques liés à l'acrylamide ?
La gestion peut inclure des thérapies physiques et des médicaments pour soulager les symptômes.
AcrylamideNeurologie
#3
Des antidotes existent-ils pour l'acrylamide ?
Il n'existe pas d'antidote spécifique pour l'acrylamide, le traitement est symptomatique.
AcrylamideAntidotes
#4
Les patients doivent-ils être hospitalisés ?
L'hospitalisation dépend de la gravité des symptômes et de l'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideHospitalisation
#5
Quels spécialistes peuvent traiter les effets de l'acrylamide ?
Les neurologues et les toxicologues sont souvent impliqués dans le traitement des effets de l'acrylamide.
AcrylamideToxicologie
Complications
5
#1
Quelles sont les complications possibles de l'exposition à l'acrylamide ?
Les complications incluent des troubles neurologiques, des cancers et des problèmes de reproduction.
AcrylamideComplications
#2
L'acrylamide peut-il causer des cancers ?
Oui, l'acrylamide est classé comme cancérogène potentiel par certaines agences de santé.
AcrylamideCancer
#3
Y a-t-il des effets sur la reproduction liés à l'acrylamide ?
Des études suggèrent que l'acrylamide peut affecter la fertilité et le développement fœtal.
AcrylamideReproduction
#4
Les effets de l'acrylamide sont-ils réversibles ?
Certains effets peuvent être réversibles, mais d'autres, comme les dommages nerveux, peuvent être permanents.
AcrylamideEffets réversibles
#5
Comment surveiller les complications liées à l'acrylamide ?
La surveillance se fait par des examens médicaux réguliers et des évaluations neurologiques.
AcrylamideSurveillance médicale
Facteurs de risque
5
#1
Qui est le plus à risque d'exposition à l'acrylamide ?
Les travailleurs dans l'industrie chimique et alimentaire sont les plus à risque d'exposition.
AcrylamideFacteurs de risque
#2
Les fumeurs sont-ils plus exposés à l'acrylamide ?
Oui, le tabagisme augmente l'exposition à l'acrylamide en raison de sa présence dans la fumée.
AcrylamideTabagisme
#3
Les personnes âgées sont-elles plus vulnérables ?
Oui, les personnes âgées peuvent être plus vulnérables aux effets de l'acrylamide en raison de la santé générale.
AcrylamidePersonnes âgées
#4
Y a-t-il des prédispositions génétiques à l'acrylamide ?
Certaines variations génétiques peuvent influencer la métabolisation de l'acrylamide, augmentant le risque.
AcrylamidePrédispositions génétiques
#5
Les habitudes alimentaires influencent-elles le risque d'acrylamide ?
Oui, une alimentation riche en aliments frits et grillés augmente le risque d'exposition à l'acrylamide.
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College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Center for Fruit and Vegetable Processing, Key Laboratory of Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, Beijing Key Laboratory for Food Non-thermal Processing, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
Department of Nutrition and the Nutritive Value of Food, National Institute of Public Health-NIH-National Research Institute, Chocimska 24, 00-791 Warsaw, Poland.
Department of Dietetics and Food Studies, Faculty of Science and Technology, Jan Dlugosz University in Czestochowa, Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, Poland.
The new ICD-11 eating disorders (ED) guidelines are similar to the DSM-5 criteria. One difference to the DSM-5 is the inclusion of subjective binges in the definition of bulimia nervosa (BN) and binge...
Data of 3863 ED inpatients who completed the Munich Eating and Feeding Disorder Questionnaire were analyzed using standardized diagnostic algorithms for DSM-5 and ICD-11....
Agreement of diagnoses was high (Krippendorff's α = .88, 95% CI [.86, .89]) for anorexia nervosa (AN; 98.9%), BN (97.2%) and BED (100%), and lower for other feeding and eating disorders (OFED; 75.2%)....
For over 90% of patients, applying either DSM-5 or ICD-11 diagnostic criteria/guidelines resulted in the same full-threshold ED diagnosis. Sub-threshold and feeding disorders exhibited a discrepancy o...
For about 98% of inpatients, the ICD-11 and DSM-5 agree on the same specified eating disorder diagnosis. This is important when comparing diagnoses made by different diagnostic systems. Including subj...
Nonresponsive parental feeding practices are associated with poorer appetite self-regulation in children. It is unknown whether this relationship extends beyond childhood to be prospectively associate...
Data were from two population-based cohorts with harmonized measures: Generation R (Netherlands; n = 4900) and Gemini (UK; n = 2094). Parents self-reported their pressure to eat, restriction and instr...
In Gemini, pressure to eat in early childhood was associated with adolescents engaging in compensatory behaviors. In Generation R, parental restriction was associated with adolescents engaging in comp...
Nonresponsive parental feeding practices were associated with a greater frequency of specific ED symptoms and disordered eating in adolescence, although effect sizes were small and findings were incon...
Prospective research examining how early childhood parental feeding practices might contribute to adolescent ED symptoms is limited. In two population-based cohorts, nonresponsive feeding practices (r...
Achieving feeding skills and food acceptance is a multi-layered process. In pediatric intestinal failure (PIF), oral feeding is important for feeding skills development, physiologic adaptation, qualit...
Educational interventions are a key element in the care of young patients with feeding and eating disorders, forming part of the majority of therapeutic approaches. The aim of this review is to evalua...
Following the PRISMA recommendations electronic databases were searched up to 29 June 2023. Studies related to educational interventions in young population diagnosed with feeding and eating disorders...
A total of 191 articles were selected from the 9744 citations screened. Ten publications were included. The results indicated variability between educational programs, including individual and group i...
The results indicate that educational interventions can influence the improvement of knowledge level and have a positive effect on health outcomes. Although education is a common practice in the treat...
Level I: Systematic review....
The coronavirus disease 2019 pandemic was as tressful time for adolescents, with increased isolation, loss of routines, and changes in access to medical care. In this setting, the medical system saw a...
The incidence of feeding and eating problems and disorders (FEPD) in children increased during the coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic. The aim of this study was to assess the impact of the C...
Cross-sectional survey: parents of children with FEPD (0-11 years) in the Netherlands completed an online questionnaire (January-April 2021). This questionnaire included 4 demographic questions (inclu...
In total, 240 children (median age, 5.5 years; interquartile range [IQR], 3.5-7.9 years; 53.3% female) were included; 129 children with FEPD and 111 HC. Most children with FEPD fulfilled criteria for ...
It seems that the COVID-19 pandemic had great impact on young children with FEPD and their parents because parents of children with FEPD reported significantly more perceived stress within both the ch...
Although preliminary studies support the roles of unhealthy parenting styles and maladaptive coping styles in increasing rates of disturbed eating attitudes and behaviors (EAB) and clinically signific...
A total of 102 patients with FED in Zahedan, Iran, participating in this cross-sectional study (from April to March 2022) completed a sociodemographic information form and self-report measures of pare...
The results showed that authoritarian parenting style, overcompensation and avoidance coping styles, and female gender might be related to disturbed EAB. The overall hypothesis that overcompensation a...
Our findings highlighted the necessity of evaluating particular unhealthy parenting styles and maladaptive coping styles as the important possible risk factors in the development and maintenance of hi...
Fear and anxiety are key maintaining factors for eating disorder (ED) pathology. Maladaptive fears lead to ED behaviors and avoidance, which provide temporary relief, but ultimately reinforce the fear...
The current study (N = 229 individuals with an ED) aimed to better characterize ED fears. Specifically, this study examined which ED fears were most endorsed across and within ED diagnoses, and if the...
Overall, fear of gaining weight was the most frequently endorsed fear, followed by fear of food, and fear of judgment. Individuals with anorexia nervosa (AN) most frequently endorsed fear of food, ind...
These findings suggest ED fears are heterogenous. Given such high heterogeneity, this work highlights the importance of assessing for specific ED fears at the beginning of treatment, which could be us...
Eating disorders (EDs) are serious mental illnesses with high rates of medical and psychiatric comorbidities. Fear plays an important role in the development and maintenance of EDs. The present study ...
Eating disorders (EDs) are mental illnesses impacting all aspects of an individual's life. Recent research has examined EDs and disordered-eating behaviors in the military, a population subject to bod...
PubMed and PsycINFO were reviewed for relevant articles. All studies including data on EDs or disordered eating in U.S. active-duty, ROTC, or veteran populations were considered....
Results revealed a high burden of EDs and disordered eating with bulimic- and binge-type behaviors being the most common. Servicemembers exposed to trauma, including military sexual assault, and those...
The high prevalence of EDs and disordered eating in the military points toward the importance of identification, treatment, and prevention. Policy change is necessary to protect servicemembers....
Eating disorders, such as anorexia, bulimia and binge eating disorder, are a common mental health problem, but are even so easily missed in the medical field. Patients experience a lot of shame to com...