La présence de bétalaïnes peut être identifiée par des tests colorimétriques spécifiques.
BétalaïnesPigments
#2
Quels tests sont utilisés pour détecter les bétalaïnes ?
Des tests comme la chromatographie peuvent être utilisés pour isoler et identifier les bétalaïnes.
ChromatographieBétalaïnes
#3
Les bétalaïnes sont-elles visibles à l'œil nu ?
Oui, les bétalaïnes donnent des couleurs vives aux plantes, visibles à l'œil nu.
BétalaïnesPlantes
#4
Peut-on mesurer les bétalaïnes dans le sang ?
Des études montrent que les bétalaïnes peuvent être mesurées dans le plasma sanguin.
BétalaïnesPlasma sanguin
#5
Y a-t-il des méthodes standardisées pour le diagnostic ?
Oui, des méthodes standardisées existent pour l'analyse des bétalaïnes dans les aliments.
Méthodes analytiquesBétalaïnes
Symptômes
5
#1
Quels sont les effets des bétalaïnes sur la santé ?
Les bétalaïnes ont des propriétés antioxydantes et anti-inflammatoires bénéfiques.
AntioxydantsBétalaïnes
#2
Les bétalaïnes provoquent-elles des allergies ?
Des réactions allergiques aux bétalaïnes sont rares mais possibles chez certaines personnes.
AllergiesBétalaïnes
#3
Les bétalaïnes affectent-elles la digestion ?
Les bétalaïnes peuvent favoriser la digestion en stimulant la production de bile.
DigestionBétalaïnes
#4
Y a-t-il des effets secondaires connus ?
Les effets secondaires sont rares, mais une consommation excessive peut causer des troubles digestifs.
Effets secondairesBétalaïnes
#5
Les bétalaïnes peuvent-elles colorer les urines ?
Oui, la consommation de betteraves riches en bétalaïnes peut colorer les urines en rouge.
UrineBétalaïnes
Prévention
5
#1
Comment intégrer les bétalaïnes dans l'alimentation ?
Consommez des aliments comme les betteraves, les figues de barbarie et les amaranthes.
AlimentationBétalaïnes
#2
Les bétalaïnes aident-elles à prévenir des maladies ?
Elles peuvent contribuer à la prévention des maladies cardiovasculaires grâce à leurs propriétés antioxydantes.
Maladies cardiovasculairesBétalaïnes
#3
Y a-t-il des recommandations de consommation ?
Il est recommandé de consommer des aliments riches en bétalaïnes plusieurs fois par semaine.
Recommandations alimentairesBétalaïnes
#4
Les bétalaïnes sont-elles bénéfiques pour la peau ?
Oui, elles peuvent aider à protéger la peau des dommages causés par les radicaux libres.
Santé de la peauBétalaïnes
#5
Peut-on trouver des bétalaïnes dans des suppléments ?
Oui, des suppléments de bétalaïnes sont disponibles sur le marché pour leurs bienfaits santé.
SupplémentsBétalaïnes
Traitements
5
#1
Les bétalaïnes sont-elles utilisées en médecine ?
Oui, les bétalaïnes sont étudiées pour leurs propriétés anti-inflammatoires et anticancéreuses.
MédecineBétalaïnes
#2
Comment les bétalaïnes sont-elles administrées ?
Elles peuvent être consommées sous forme de jus, de compléments ou d'extraits concentrés.
Compléments alimentairesBétalaïnes
#3
Les bétalaïnes sont-elles efficaces contre le cancer ?
Des études préliminaires montrent que les bétalaïnes peuvent inhiber la croissance tumorale.
CancerBétalaïnes
#4
Peut-on utiliser les bétalaïnes pour traiter l'inflammation ?
Oui, les bétalaïnes ont des propriétés anti-inflammatoires qui peuvent aider à réduire l'inflammation.
InflammationBétalaïnes
#5
Y a-t-il des interactions médicamenteuses avec les bétalaïnes ?
Des études sont nécessaires, mais aucune interaction significative n'a été rapportée jusqu'à présent.
Interactions médicamenteusesBétalaïnes
Complications
5
#1
Quelles complications peuvent survenir avec une surconsommation ?
Une surconsommation peut entraîner des troubles digestifs comme des ballonnements ou des diarrhées.
Troubles digestifsBétalaïnes
#2
Les bétalaïnes peuvent-elles causer des problèmes rénaux ?
Aucune preuve solide ne lie les bétalaïnes à des problèmes rénaux, mais la modération est conseillée.
Problèmes rénauxBétalaïnes
#3
Y a-t-il des risques pour les personnes allergiques ?
Les personnes allergiques aux plantes peuvent avoir des réactions aux bétalaïnes, bien que rares.
AllergiesBétalaïnes
#4
Les bétalaïnes peuvent-elles interférer avec des traitements médicaux ?
Des études sont nécessaires, mais aucune interférence significative n'a été rapportée jusqu'à présent.
Traitements médicauxBétalaïnes
#5
Les bétalaïnes peuvent-elles affecter la pression artérielle ?
Certaines études suggèrent que les bétalaïnes peuvent aider à réguler la pression artérielle.
Pression artérielleBétalaïnes
Facteurs de risque
5
#1
Qui devrait éviter les bétalaïnes ?
Les personnes ayant des antécédents d'allergies alimentaires devraient être prudentes.
Allergies alimentairesBétalaïnes
#2
Les personnes atteintes de diabète peuvent-elles consommer des bétalaïnes ?
Oui, mais avec modération, car les betteraves peuvent contenir des sucres naturels.
DiabèteBétalaïnes
#3
Les bétalaïnes sont-elles sûres pour les femmes enceintes ?
En général, les bétalaïnes sont considérées comme sûres, mais il est conseillé de consulter un médecin.
GrossesseBétalaïnes
#4
Les bétalaïnes présentent-elles des risques pour les enfants ?
Les bétalaïnes sont généralement sûres pour les enfants, mais une consommation excessive doit être évitée.
EnfantsBétalaïnes
#5
Les personnes atteintes de maladies rénales doivent-elles éviter les bétalaïnes ?
Il est conseillé de consulter un médecin, car les bétalaïnes peuvent affecter la fonction rénale.
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}
Departamento de Bioquímica y Biología Molecular A, Unidad Docente de Biología, Facultad de Veterinaria, Regional Campus of International Excellence "Campus Mare Nostrum″, Universidad de Murcia, 30100 Murcia, Spain.
Departamento de Bioquímica y Biología Molecular A, Unidad Docente de Biología, Facultad de Veterinaria, Regional Campus of International Excellence "Campus Mare Nostrum″, Universidad de Murcia, 30100 Murcia, Spain.
Departamento de Bioquímica y Biología Molecular A, Unidad Docente de Biología, Facultad de Veterinaria, Regional Campus of International Excellence "Campus Mare Nostrum″, Universidad de Murcia, 30100 Murcia, Spain.
Departamento de Bioquímica y Biología Molecular A, Unidad Docente de Biología, Facultad de Veterinaria, Regional Campus of International Excellence "Campus Mare Nostrum″, Universidad de Murcia, 30100 Murcia, Spain.
Departamento de Bioquímica y Biología Molecular A, Unidad Docente de Biología, Facultad de Veterinaria, Regional Campus of International Excellence "Campus Mare Nostrum″, Universidad de Murcia, 30100 Murcia, Spain.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
State Key Laboratory for Conservation and Utilization of Subtropical Agrobioresources/Guangdong Provincial Key Laboratory of Postharvest Science of Fruits and Vegetables/Key Laboratory of Biology and Genetic Improvement of Horticultural Crops (South China), Ministry of Agriculture and Rural Affairs, College of Horticulture, South China Agricultural University, Guangzhou 510642, Guangdong, China.
Department of Biochemistry and Molecular Biology A, Faculty of Biology, Regional Campus of International Excellence, Campus Mare Nostrum, University of Murcia, Murcia, Spain.
This study develops novel models of heterogeneous consumer preferences for different dining options and imperfect competition among food suppliers to analyze the market and welfare effects of portion ...
Food portion size guidance resources aimed at parents of young children in the UK are freely available from a number of credible sources. However, little is known about whether parents are aware of, a...
We aimed to explore the food portion size practices used by first-time parents living in the UK when feeding their one- to two-year-old child, and their awareness of and views on six food portion size...
Participants were recruited via parent Facebook groups and online parent forums. Online 1-1 semi-structured interviews were conducted, during which parents were shown images of six food portion size g...
Of the 27 participants, most were women (n = 25), white (n = 18), and educated to first degree level or higher (n = 24). First-time parents mostly relied on their own judgement and "instinct" to porti...
Existing food portion size guidance resources for parents of young children in the UK are ineffective as they have poor reach and impact. We suggest parents should be involved in developing novel stra...
To describe the evolution of beverage portion sizes consumed in Brazil between 2008 and 2018....
Data from the dietary surveys of 2008-2009 and 2017-2018 Brazilian Household Budget Surveys, conducted with 34,003 and 46,164 individuals, respectively, were used to analyze the portion size of bevera...
Between 2008 and 2018, the average portion consumed showed a significant increase for the group of alcoholic beverages (+29%), flavored juices (+11%), caloric soft drinks (+8%), milk and milk substitu...
The beverage portion sizes consumed in Brazil between 2008 and 2018 increased for the group of alcoholic beverages, flavored juices, caloric soft drinks, milk and milk substitutes, and fruit juices....
The consumption of larger portion sizes (PS) of food has been implicated in the increased prevalence of childhood obesity. The home is usually the first place children learn about food, however, littl...
This study aimed to develop a digital photographic food atlas as a portion size estimation aid. Commonly consumed foods were identified from the 5512-day weighed dietary records of 644 Japanese adults...
Perceived portion size norms (typical perception of how much of a given food individuals choose to eat at a single occasion) may have shifted towards larger sizes due to the ubiquity of large serving ...
An online image-series tool of 15 commonly consumed discretionary foods was developed, with eight successive portion size options included for each food. Using a randomised-crossover design, adult con...
A sample of 114 subjects were recruited (mean age 24.8 years). Cross-classification indicated >90% of selections were matched in the same or adjacent portion size option. ICC was 0.85 across all foods...
This novel online image-series tool developed to examine perceived portion size norms of discretionary foods showed good agreement with equivalent real food portion size options and may be valuable to...
Deficits in executive functions (EFs), a set of cognitive processes related to self-regulation, are associated with the development of obesity. Prior studies from our group showed that lower food-cue ...
Over the past decades, a generalised increase in food portion sizes has probably contributed to the growing global obesity epidemic. Increasing awareness of appropriate portion sizes could contribute ...
'Dietary variety' has been identified as a factor associated with food intake. Whilst this relationship may have longer-term benefits for body weight management when eating low-energy, nutrient-dense ...
Individuals eat more when served more food, but little is known about how this portion size effect is moderated by meal-related characteristics, particularly the inclusion of water served as a beverag...