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Technologie, industrie et agriculture
Industrie
Industrie alimentaire
Manipulation des aliments
Manipulation des aliments : Questions médicales fréquentes
Termes MeSH sélectionnés :
Diagnostic
5
Intoxication alimentaire
Diagnostic médical
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Intoxication alimentaire
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Symptômes
5
Intoxication alimentaire
Symptômes
Pathogènes
Intoxication alimentaire
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Symptômes
Allergies alimentaires
Symptômes
Prévention
5
Prévention
Intoxication alimentaire
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Stockage des aliments
Sécurité alimentaire
Cuisson des aliments
Sécurité alimentaire
Manipulation des aliments
Hygiène alimentaire
Traitements
5
Intoxication alimentaire
Traitement
Antibiotiques
Infections bactériennes
Allergies alimentaires
Antihistaminiques
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5
Complications
Intoxication alimentaire
Personnes âgées
Complications
Allergies alimentaires
Complications
Complications
Intoxication alimentaire
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Expert en Médecine, Optimisation des Parcours de Soins et Révision Médicale
Validation scientifique effectuée le 08/04/2025
Contenu vérifié selon les dernières recommandations médicales
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Affiliations :
Research Organization of Science and Technology and Ritsumeikan University, Kusatsu, Japan.
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Department of Robotics, Ritsumeikan University, Kusatsu, Japan.
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3 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Robotics, Ritsumeikan University, Kusatsu, Japan.
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3 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Neuroscience, Feinberg School of Medicine, Northwestern University, 303 E Chicago Avenue, Chicago, IL 60611, USA. Electronic address: john.barrett@cantab.net.
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Affiliations :
Department of Neuroscience, Feinberg School of Medicine, Northwestern University, 303 E Chicago Avenue, Chicago, IL 60611, USA.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
3 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Food Science, Purdue University, West Lafayette, Indiana 47907.
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3 publications dans cette catégorie
Affiliations :
School of Applied Psychology, University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland, Olten, Switzerland.
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3 publications dans cette catégorie
Affiliations :
School of Applied Psychology, University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland, Olten, Switzerland.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Neuroscience, Feinberg School of Medicine, Northwestern University, 303 E Chicago Avenue, Chicago, IL 60611, USA.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health & Safety (Anses), 94700 Maisons-Alfort, France.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health & Safety (Anses), 94700 Maisons-Alfort, France.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Multidisciplinary Food and Health Laboratory, School of Applied Sciences, State University of Campinas, Limeira, SP, Brazil.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Illinois Institute of Technology, Chicago, IL, USA.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
World Health Organization, Country Office, Colombo, Sri Lanka.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
World Health Organization, Country Office, Colombo, Sri Lanka.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
a School of Occupational and Public Health , Ryerson University , Toronto , ON , Canada.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Nutrition and Food Technology, Faculty of Agriculture, Jordan University of Science and Technology, Irbid, Jordan.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Nutrition and Food Technology, Faculty of Agriculture, Jordan University of Science and Technology, Irbid, Jordan.
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, College of Health Sciences, University of Sharjah, Sharjah, United Arab Emirates.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Department of Endocrinology, Bharti Hospital, Karnal, India.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Maharaja Agrasen Hospital, Punjabi Bagh, New Delhi, India.
Publications dans "Manipulation des aliments" :
Radio frequency (RF) heating has been studied to inactivate bacteria in some powder foods. In this study, a 6 kW, 27.12 MHz RF system was used to pasteurize...
High-temperature short-time (HTST) pasteurization (72-75 °C, 15 s) is an alternative treatment to traditional Holder pasteurization (HoP) (62ºC, 30 min) for donor milk. HTST pasteurization guarantees ...
A cost-minimization study was carried out on the facilities of a regional human milk bank in a public hospital. Total production costs (fixed plus variables) were quantified using HTST pasteurization ...
In scenario 1, the total production costs were € 228,097.00 for the HTST method versus € 154,064.00 for the HoP method. In scenario 2, these costs were similar (€ 6,594.00 for HTST pasteurization vers...
HTST pasteurization requires a high initial investment in equipment; however, it provides a significant minimization of production costs in the long term, pasteurizes large quantities of donor milk pe...
Ovotransferrin is the most heat-sensitive protein in egg white which alters the processing suitability. To improve thermostability, phosphorylation modification was performed under different pH values...
Salmonella Enteritidis is a pathogen related to many foodborne outbreaks involving eggs and egg products. Regulations about whether eggs should be pasteurized are very different and inconsistent world...
The working population growth have created greater consumer demand for ready-to-eat (RTE) foods. Pasteurization is one of the most common preservation methods for commercial production of low-acid RTE...
It is well known that the best nutritional option for infants is human milk, and that when breastfeeding is not possible, human milk banks are a possible alternative. However, in the case of infants w...
The aim of the study was to reduce milk fat content without reducing other nutrients, increasing oxidative stress, or introducing harmful microorganisms....
In this prospective, cross-sectional, observational study, we examined the influence of defatting and pasteurization of 50 donor samples on fat, macro- and micronutrients, as well as on oxidative stre...
Low-temperature centrifugation proved to be very efficient in defatting, reducing the concentration of triglycerides by 85% and cholesterol by 50%. The macronutrients (proteins, albumin, and Immunoglo...
Cold milk centrifugation proved to be an effective technique that allows the reduction of human milk lipids. The determination of triglycerides and cholesterol can be used as an indicator of skimming....
The aim of this study was to comprehensively investigate the effect of Holder pasteurization (HoP) compared with that of hydrostatic high-pressure (HHP) processing on human milk proteins, including mi...
To determine the effect of pasteurization and freezing on the content of IgA1 and IgA2 in breast milk....
Observational, retrospective study, carried out in women who had been breastfeeding their newborn for more than 30 days, and could donate 50 mL of milk. The concentration of IgA1 and IgA2 was determin...
10 breast milk donors were selected. The initial concentration of IgA1 and IA2 was 651 and 945.7 mg/dL, respectively; At the end of the freezing times, the content of both immunoglobulins decreased: I...
Pasteurization and freezing significantly affect the content of IgA1 and IgA in breast milk; therefore, breast-feeding remains the best way to offer full immunological protection to the infant....
The thermal treatment carried out in the processing of apple products is very likely to induce Maillard reaction to produce furfurals, which have raised toxicological concerns. This study aimed to elu...
Sonication is recognized as a potential food processing method to improve the functional properties of fruit juice. This study evaluated the effects of different sonication durations (20, 40, and 60 m...