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Cellules
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Vésicules cytoplasmiques
Vésicules de transport
Vésicules de sécrétion
Vésicules synaptiques
Vésicules synaptiques : Questions médicales fréquentes
Termes MeSH sélectionnés :
Diagnostic
5
Neurotransmetteurs
Électrophysiologie
Imagerie par résonance magnétique
Microscopie électronique
Tests génétiques
Mutations
Troubles neurologiques
Convulsions
Biomarqueurs
Dysfonctionnement synaptique
Symptômes
5
Troubles de la mémoire
Convulsions
Troubles de l'humeur
Neurotransmetteurs
Troubles moteurs
Dysfonctionnement synaptique
Troubles sensoriels
Transmission synaptique
Prévention
5
Alimentation équilibrée
Gestion du stress
Habitudes de vie
Santé synaptique
Sommeil
Régénération synaptique
Toxines environnementales
Fonction synaptique
Gestion du stress
Santé neuronale
Traitements
5
Médicaments
Thérapie comportementale
Thérapie génique
Mutations
Antipsychotiques
Neurotransmetteurs
Suppléments
Santé synaptique
Rééducation
Fonctions motrices
Complications
5
Troubles neurologiques
Déficits cognitifs
Maladies neurodégénératives
Alzheimer
Troubles de l'humeur
Dysfonctionnement synaptique
Troubles moteurs
Dysfonctionnement synaptique
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5
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Expert en Médecine, Optimisation des Parcours de Soins et Révision Médicale
Validation scientifique effectuée le 25/04/2025
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Affiliations :
Howard Hughes Medical Institute and Department of Neuroscience, University of Wisconsin School of Medicine and Public Health, Madison, WI 53705, USA.
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Affiliations :
Department of Neurobiology, Max-Planck-Institute for Biophysical Chemistry, Am Faßberg 11, 37077, Göttingen, Germany. Electronic address: rjahn@gwdg.de.
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Affiliations :
Institut für Neurophysiologie, Charité - Universitätsmedizin Berlin, corporate member of Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität zu Berlin, and Berlin Institute of Health, Berlin, Germany.
NeuroCure Cluster of Excellence, Berlin, Germany.
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Affiliations :
Department of Cell Biology and Solomon H. Snyder Department of Neuroscience, Johns Hopkins University, Baltimore, MD, 21205, USA.
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Affiliations :
Department of Cell Biology and Neuroscience, Montana State University, Bozeman, MT sstowers@montana.edu.
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Affiliations :
Institut für Neurophysiologie, Charité - Universitätsmedizin Berlin, corporate member of Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität zu Berlin, and Berlin Institute of Health, Berlin, Germany.
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Affiliations :
Laboratory of Molecular Neuroscience, German Center for Neurodegenerative Diseases (DZNE), 10117 Berlin, Germany.
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Affiliations :
Laboratory of Molecular Neuroscience, German Center for Neurodegenerative Diseases (DZNE), 10117 Berlin, Germany. Electronic address: dragomir.milovanovic@dzne.de.
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Affiliations :
Department of Cell Biology, Johns Hopkins University, School of Medicine, 725 N Wolfe St., Baltimore, MD 21287, USA; Biochemistry, Cellular and Molecular Biology Graduate Program, Johns Hopkins University, School of Medicine, 1830 E. Monument St., Baltimore, MD 21287, USA. Electronic address: https://twitter.com/@ultrafastgrant.
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Affiliations :
Laboratory of Neurobiology, Max-Planck-Institute for Biophysical Chemistry, Göttingen, Germany. marcelo.ganzella@mpibpc.mpg.de.
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Affiliations :
University Medical Center Göttingen, Institute for Neuro- and Sensory Physiology, Germany; Biostructural Imaging of Neurodegeneration (BIN) Center, Göttingen, Germany; Excellence Cluster Multiscale Bioimaging, 37073, Göttingen, Germany.
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Affiliations :
Max Planck Institute of Biochemistry, Am Klopferspitz 18, 82152 Martinsried, Germany.
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Max Planck Institute of Biochemistry, Am Klopferspitz 18, 82152 Martinsried, Germany. vladan@biochem.mpg.de.
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Affiliations :
Yale PET Center, Department of Radiology and Biomedical Imaging, Yale School of Medicine, New Haven, CT, USA.
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Affiliations :
Yale PET Center, Department of Radiology and Biomedical Imaging, Yale School of Medicine, New Haven, CT, USA.
Department of Biomedical Engineering, Yale School of Engineering & Applied Science, New Haven, CT, USA.
Department of Psychiatry, Yale School of Medicine, New Haven, CT, USA.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Yale PET Center, Department of Radiology and Biomedical Imaging, Yale School of Medicine, New Haven, CT, USA.
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Yale PET Center, Department of Radiology and Biomedical Imaging, Yale School of Medicine, New Haven, CT, USA.
Department of Biomedical Engineering, Yale School of Engineering & Applied Science, New Haven, CT, USA.
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2 publications dans cette catégorie
Affiliations :
Université de Paris, SPPIN-Saints Pères Paris Institute for the Neurosciences, CNRS, F-75006 Paris, France.
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Affiliations :
Université de Paris, SPPIN-Saints Pères Paris Institute for the Neurosciences, CNRS, F-75006 Paris, France.
Publications dans "Vésicules synaptiques" :
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Université de Paris, SPPIN-Saints Pères Paris Institute for the Neurosciences, CNRS, F-75006 Paris, France. Electronic address: alain.marty@parisdescartes.fr.
Publications dans "Vésicules synaptiques" :
Despite the importance of breads through the history, the wide range of options might lead to a choice dilemma from health-conscious consumers when purchasing bread. In this study, commercial white, w...
Wasted food produced for human consumption is estimated at 33% globally, and bread is the food product with the highest percentage. There is an ongoing drive to reincorporate food waste still useful a...
Storage and loss moduli increased as the BWF content increased. The baked loaf exhibited decreased lightness and yellowness but increased redness. Increasing BWF contents produced decreased loaf volum...
The fresh oven-baked white bread variation produced by replacing 20 g/100 g of the wheat flour with BWF exhibited comparable colour, volume, texture, and starch digestibility features as a control bre...
Aiming at the complex and cumbersome problems of current bread staling detection technology, a food constitutive modeling method based on the multiobjective particle swarm optimization (MOPSO) was pro...
Water availability is considered as the main limiting factor of wheat growth illuminating the need of cultivars best adapted to drought situations for better wheat production and yield. Among these, t...
A balanced and optimized amount of nutrients in bread, which is the main food in many countries, is necessary to maintain human health. Considering the importance of nutritional values of bread in the...
This systematic review study was performed to determine the types of nutrients in breads consumed in Iran by searching reputable international databases including Scopus and Google scholar, PubMed, Sc...
After reviewing the information and quality of articles, 10 articles were qualified for systematic review. The review of the articles showed that different breads were experimented, including: Sangak,...
The results of this study showed that the concentration of nutrients in most articles was undesirable. It is suggested that optimal methods of enrichment of breads and flours be done with interdiscipl...
Nutritional therapy remains a key tool for prevention and management of gestational diabetes (GDM). Carbohydrate type and absorption rate rather than the carbohydrate amount have more impact on postpr...
A total of 43 patients with GDM and 38 healthy pregnant women were included. A similar breakfast menu was given to both groups of patients at two different times in consecutive weeks; however, differe...
Fasting glucose, insulin and c‑peptide levels were similar between groups (p > 0.05). While the second hour glucose levels were similar between the groups, the first hour results of glucose, insulin a...
The WW bread, which is more preferred in daily life routine, causes 45.5% more insulin secretion and 9.6% more first hour postprandial blood glucose compared to SWGW bread both in GDM patients and hea...
Wheat flour (WF) was substituted with germinated Bambara groundnut (Vigna subterranea) flour (GBF) at different proportions (5%, 10%, 15%, 20%, 25%, and 30%) and used in the preparation of bread. The ...
This study aims to understand the molecular and supramolecular transformations of wheat endosperm biopolymers during bread-making, and their implications to fabricate self-standing films from stale wh...
A set of 188 recombinant inbred lines (RILs) derived from a cross between a high-yielding Indian bread wheat cultivar HD2932 and a synthetic hexaploid wheat (SHW) Synthetic 46 derived from tetraploid...
Untargeted metabolomics analysis was applied to evaluate the phenolic profile of whole wheat bread with yerba mate (YM) during the bread-making process (flour, dough and bread). The free, bound and to...