Comment détecte-t-on l'exposition à l'acrylamide ?
L'exposition peut être évaluée par des tests biologiques mesurant l'acrylamide dans l'urine.
AcrylamideExposition professionnelle
#2
Quels tests sont utilisés pour évaluer les effets de l'acrylamide ?
Des tests sanguins et urinaires peuvent évaluer les niveaux d'acrylamide et ses métabolites.
AcrylamideTests de laboratoire
#3
Y a-t-il des symptômes spécifiques à l'intoxication par l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des troubles neurologiques, mais ils ne sont pas spécifiques.
AcrylamideIntoxication
#4
Comment évaluer les risques liés à l'acrylamide ?
L'évaluation des risques se fait par des études épidémiologiques et des analyses toxicologiques.
AcrylamideÉpidémiologie
#5
Quels professionnels peuvent diagnostiquer l'exposition à l'acrylamide ?
Les médecins spécialisés en médecine du travail et en toxicologie peuvent diagnostiquer l'exposition.
Médecine du travailToxicologie
Symptômes
5
#1
Quels sont les symptômes d'une exposition aiguë à l'acrylamide ?
Les symptômes peuvent inclure des maux de tête, des nausées et des troubles neurologiques.
AcrylamideSymptômes
#2
L'acrylamide cause-t-il des effets à long terme ?
Une exposition prolongée peut entraîner des neuropathies et des effets cancérogènes.
AcrylamideNeuropathie
#3
Y a-t-il des signes de toxicité chronique ?
Des signes de toxicité chronique incluent des troubles moteurs et des problèmes cognitifs.
AcrylamideToxicité chronique
#4
Les symptômes varient-ils selon l'exposition ?
Oui, les symptômes dépendent de la durée et du niveau d'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideExposition
#5
L'acrylamide affecte-t-il le système nerveux ?
Oui, l'acrylamide peut causer des dommages au système nerveux central et périphérique.
AcrylamideSystème nerveux
Prévention
5
#1
Comment réduire l'exposition à l'acrylamide dans l'alimentation ?
Évitez de cuire les aliments à haute température et privilégiez les méthodes de cuisson douces.
AcrylamidePrévention
#2
Quels aliments contiennent le plus d'acrylamide ?
Les aliments frits, grillés ou cuits au four, comme les pommes de terre, contiennent souvent de l'acrylamide.
AcrylamideAlimentation
#3
Les réglementations alimentaires limitent-elles l'acrylamide ?
Oui, plusieurs pays ont mis en place des réglementations pour limiter l'acrylamide dans les aliments.
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#4
Les entreprises alimentaires doivent-elles surveiller l'acrylamide ?
Oui, les entreprises doivent surveiller et réduire les niveaux d'acrylamide dans leurs produits.
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#5
Y a-t-il des recommandations pour les consommateurs ?
Les consommateurs sont conseillés de diversifier leur alimentation et de limiter les aliments frits.
AcrylamideConsommation
Traitements
5
#1
Quel traitement existe pour l'intoxication par l'acrylamide ?
Il n'existe pas de traitement spécifique, mais des soins symptomatiques peuvent être fournis.
AcrylamideTraitement
#2
Comment gérer les symptômes neurologiques liés à l'acrylamide ?
La gestion peut inclure des thérapies physiques et des médicaments pour soulager les symptômes.
AcrylamideNeurologie
#3
Des antidotes existent-ils pour l'acrylamide ?
Il n'existe pas d'antidote spécifique pour l'acrylamide, le traitement est symptomatique.
AcrylamideAntidotes
#4
Les patients doivent-ils être hospitalisés ?
L'hospitalisation dépend de la gravité des symptômes et de l'exposition à l'acrylamide.
AcrylamideHospitalisation
#5
Quels spécialistes peuvent traiter les effets de l'acrylamide ?
Les neurologues et les toxicologues sont souvent impliqués dans le traitement des effets de l'acrylamide.
AcrylamideToxicologie
Complications
5
#1
Quelles sont les complications possibles de l'exposition à l'acrylamide ?
Les complications incluent des troubles neurologiques, des cancers et des problèmes de reproduction.
AcrylamideComplications
#2
L'acrylamide peut-il causer des cancers ?
Oui, l'acrylamide est classé comme cancérogène potentiel par certaines agences de santé.
AcrylamideCancer
#3
Y a-t-il des effets sur la reproduction liés à l'acrylamide ?
Des études suggèrent que l'acrylamide peut affecter la fertilité et le développement fœtal.
AcrylamideReproduction
#4
Les effets de l'acrylamide sont-ils réversibles ?
Certains effets peuvent être réversibles, mais d'autres, comme les dommages nerveux, peuvent être permanents.
AcrylamideEffets réversibles
#5
Comment surveiller les complications liées à l'acrylamide ?
La surveillance se fait par des examens médicaux réguliers et des évaluations neurologiques.
AcrylamideSurveillance médicale
Facteurs de risque
5
#1
Qui est le plus à risque d'exposition à l'acrylamide ?
Les travailleurs dans l'industrie chimique et alimentaire sont les plus à risque d'exposition.
AcrylamideFacteurs de risque
#2
Les fumeurs sont-ils plus exposés à l'acrylamide ?
Oui, le tabagisme augmente l'exposition à l'acrylamide en raison de sa présence dans la fumée.
AcrylamideTabagisme
#3
Les personnes âgées sont-elles plus vulnérables ?
Oui, les personnes âgées peuvent être plus vulnérables aux effets de l'acrylamide en raison de la santé générale.
AcrylamidePersonnes âgées
#4
Y a-t-il des prédispositions génétiques à l'acrylamide ?
Certaines variations génétiques peuvent influencer la métabolisation de l'acrylamide, augmentant le risque.
AcrylamidePrédispositions génétiques
#5
Les habitudes alimentaires influencent-elles le risque d'acrylamide ?
Oui, une alimentation riche en aliments frits et grillés augmente le risque d'exposition à l'acrylamide.
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College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Center for Fruit and Vegetable Processing, Key Laboratory of Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, Beijing Key Laboratory for Food Non-thermal Processing, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
College of Food Science and Nutritional Engineering, National Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Key Laboratory of Storage and Processing of Fruits and Vegetables, Ministry of Agriculture, Engineering Research Centre for Fruits and Vegetables Processing, Ministry of Education, China Agricultural University, Beijing 100083, China.
Department of Nutrition and the Nutritive Value of Food, National Institute of Public Health-NIH-National Research Institute, Chocimska 24, 00-791 Warsaw, Poland.
Department of Dietetics and Food Studies, Faculty of Science and Technology, Jan Dlugosz University in Czestochowa, Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, Poland.
As snacking can be considered a cornerstone of an unhealthy diet, investigating psychological drivers of snacking behaviour is urgent, and therefore the purpose of this study. Socio-economic position ...
In a cross-sectional survey study, we examined whether Socio-economic position (SEP) would amplify associations between heightened stress levels and self-reported negative-affect related reasons for s...
Analyses revealed that people seem to find more reasons to snack when they are stressed, and that this association was more pronounced for people with a high compared to low socio-economic position. F...
Whereas low socio-economic position was associated with higher stress levels, this did not translate into increased snacking. Contrarily, those with higher socio-economic position could be more prone ...
The snack food market has been changing to keep up with the growing demand for healthier products and, as a result, alternative products to traditional potato chips have been emerging to provide healt...
We have previously shown that regular consumption of high-protein dairy- and energy-enriched berry-based products consumed as snacks improved nutritional status, functional status, and quality of life...
In a randomized, single-blinded crossover design, 25 subjects aged 71.4 ± 4.6 years consumed either a high-protein dairy drink or one of the two energy-enriched berry purées, as well as corresponding ...
In comparison with a protein-free reference, consumption of the dairy product resulted in a remarkably high insulin response, a fall in glucose concentration and suppression of late postprandial NEFA ...
The high-protein dairy product which induces short-term hyperinsulinemia, accompanied with reduced glycemia, may help to improve muscle protein and energy metabolism. The energy-enriched berry product...
NCT04175353....
Snacking behavior may affect snack quality, overall diet quality, and body weight; however, the associations between these variables have not been studied among college students. The objective of this...
Childhood obesity is a pertinent public health problem in the UK. Consumption of free sugars has been associated with the development of obesity. In 2018, the Change 4Life (C4L) 100 cal snack campaign...
An online survey was developed to explore parent awareness, perceptions and understanding of the C4L 100 cal snack campaign. Respondents were recruited via Leeds City Council, posters displayed at pri...
Three hundred forty-two 342 respondents completed the survey. Just over half of the respondents had come across the campaign, most seeing the leaflet or a television advert. Over two-thirds of respond...
The C4L 100 cal snack campaign was perceived positively by parents and carers, with many agreeing that the campaign was informative and memorable. However, there was no agreement in terms of the paren...
This manuscript identifies cherry orthologues of genes implicated in the development of pericarpic fruit and pinpoints potential options and restrictions in the use of these targets for commercial exp...
Snacks are a staple of the American diet, contributing to approximately 20% of energy intake. Most U.S. adults consume one to three snacks/day, yet few reviews have focused on snacking among this popu...
This study aimed to develop a highly consumable collagen-containing bar that contributes to enriching the diets of elderly individuals, in terms of energy and nutrients....
For this purpose, five different bar samples (C, P1, P2, D1, D2) containing different amounts of collagen, date puree, and pumpkin puree were developed and subsequently evaluated in terms of their sen...
The bars with the highest flavor score were those with high levels of collagen and pumpkin puree (P2) and date puree (D2). For the analyses of multiple criteria among multiple samples, the TOPSIS tech...
Snacks are inconsistently defined in nutrition research and dietary guidelines for young children, challenging efforts to improve diet quality. Although some guidelines suggest that snacks include at ...
In today's obesogenic environment high-caloric palatable foods are omnipresent, making it hard for many to reach and maintain a healthy body weight. This study investigates the effects of a health ver...
For 3 weeks, degree of craving and amount of snacks that were craved and consumed were assessed four times a day, using smartphone Ecological Momentary Assessment (EMA). A total of 111 female particip...
contrary to our hypotheses, mindset did not affect snacking behaviour. Instead, degree of craving and intake of snacks reduced significantly over time, not moderated by mindset, dietary restraint (Res...
future studies could manipulate degree of monitoring and design individually tailored manipulations....